2021. április 22., csütörtök

Testnevelés

 Kedves hatodikos!

Egy kis kézilabda specifikus dobóiskolával készültem a mai órára, csak hogy a kézilabdásoknak is kedvezzek.
Nem kell más hozzá,  mint egy halom zokni összegöngyölve, szék, párna, flakonok vízzel, doboz (vagy amit célozni akarsz).
 Jó szórakozást!

1. feladat: Ülj le a földre. Zoknik legyenek mögötted. Nyúlj hátra a dobó kezeddel egyért, majd célozz egy kb 4-5 méterre lévő dobozba/fazékba/...

2. feladat: Helyezz egy széket 4-5 méterre eléd! Hasalj le a talajra, a zoknik legyenek a dobó kezed felől. Másik kezeddel támaszkodj a talajra. Egykezes felső dobással célozd a zoknit a szék lábai közé.

3. feladat: Féltérdelő állásból (Ha jobb kezes vagy jobb lábadon térdelj, bal lábaddal lépj előre és dobáskor azon támaszkodj. Bal kezedek bal lábon térdelnek és jobb láb elől.) egykezes felső dobásból célozz a szék lábai közé.
Tanács: térded alá tehetsz párnát, úgy kényelmesebb.

4. feladat: Tegyél a székre egy tárgyat. (Ez lehet üdítős flakon vagy plüss.) Féltérdelő állásból egykezes felső dobással próbáld meg lelőni az adott tárgyat.

5. feladat: Állj egy lábon! (Dobókézzel ellentétes láb legyen az.) A zoknik legyenek melletted a dobó kezeddel megegyező oldalon. Dobókezeddel megegyező lábad emeld fel. Hajolj le a zokniért, majd egykezes felső dobással találd el a széken lévő tárgyat.

6. feladat: Ugyan az, mint az előző, csak a támasz lábad alá tegyél párnát, és így próbáld végrehajtani a feladatot!

Mellékelek egy videót, ami szemlélteti a feladatokat. Aki kedvet érez, a többi gyakorlatot is megcsinálhatja, ami a videóban szerepel.
videó itt

Utóirat: a berendezési tárgyakra vigyázzatok! :-)
                                                                                                       Feca bácsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hahó hetedikesem! A mai napi feladat a következő: Írj le mindent, amit Erkel Ferencről tanultál! Térj ki a Bánk bán és a Hunyadi László című...