2021. március 16., kedd

Testnevelés

 Kedves Gyerekek!


A mai órán folytatjuk a kosárra dobást. Csak egy labdára van szükségetek.

Kezdjük egy kis labdás bemelegítéssel. VIDEÓ ITT!

Kosárra dobás helyből egy kézzel. Fektetett dobás 1, 2 leütésből, labdavezetésből mindkét oldalról. Fektetett dobás labdavezetésből, önpasszból, kapott labdával, mindkét oldalról.  

A megfelelő egyensúlyi helyzetnek az alapja a vállszélességű terpesz, valamint a dobó kézzel azonos oldali láb körülbelül fél lábfejnyivel előrébb állása. A lábfejek egymással párhuzamosak, előre néznek. A térdek enyhén hajlítottak, szintén előre néznek, a törzs egyenes tartással minimálisan előre döntött helyzetben van. A labda a homlok magasságában a dobókézben fekszik, oldalról a támaszkéz segíti a labdatartást. A dobókéz könyöke a labda alatt helyezkedik el derékszögben hajlítva, és mindig előre mutat. A felkar párhuzamos a talajjal, a tenyér visszafeszített helyzetben tartja a labdát az ujjpárnákon, nyitott ujjakkal. A támaszkéz tenyere sem fonódik a labdára, szintén nyitott ujjakkal, ujjpárnákkal támasztja oldal irányból. A mozdulatsor megkezdése a térd hajlításával kezdődik, mellyel a dobó süllyeszti a súlypontját. A fokozatos térdnyújtással egyidőben folyamatos a labda emelése, amely a könyök felfelé irányuló mozgásával történik. Ahogy nyúlik a térd és a könyök, úgy a dobókéz emeli a labdát, majd a támaszkéz leválik a labdáról, de végigkíséri a labda útját. A dobókéz csuklója egy előre csapó mozdulatot végez, amely a labda visszafele pörgését adja. A dobómozdulat befejezésekor emelkedik a sarok, a lábujjpárnákra helyeződik a testsúly. A mozdulat akkor volt sikeres, mikor a befejezésekor: mindkét kar nyújtva kíséri a labda útját, a dobókéz könyöke homlok magasságban van, a dobókéz tenyere a talaj fele néz, az ujjak nyitottak, a labda visszafele pörög. 

Bemelegítés után palánk nélküli kosárra dobás gyakorlása VIDEÓ ITT!

Kérlek a múlt heti Sportnapó bejegyzéseidet még a mai napon küld el nekem névvel ellátva a: kohegyi.ferenc@vargatamas.hu címre (erre fogsz jegyet kapni)

Jó munkát!

Feca bácsi

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hahó hetedikesem! A mai napi feladat a következő: Írj le mindent, amit Erkel Ferencről tanultál! Térj ki a Bánk bán és a Hunyadi László című...